Híreink

Projektindító sajtótájékoztató

2022. július 7-én projektindító sajtótájékoztatót tartottak a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott pályázatokkal kapcsolatban.

Takács Tímea igazgatónő tájékoztatta a megjelent sajtó képviselőit arról, hogy az intézmény a 2022-es évre két pályázat nyújtott be a Bethlen Gábor Alaphoz. Magyarország Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága mindkét pályázatot pozitív elbírálásban részesítette. Ismertette, hogy az intézmény 2022-ben ünnepli fennállásának és megnyitásának a 45. évfordulóját, amelynek a megünneplésére már elkezdődött a készülődés. 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján az intézmény online felületein meghirdette a jubileumi emlékévet. Kifejtette, hogy az intézmény méltó módon szeretné megünnepelni a jubileumi évfordulót, ezért is nagy öröm, hogy az erre a célra benyújtott pályázat sikeres lett, amelyen 500 000 HUF összeget ítélt meg a bírálóbizottság.

A második sikeres pályázat címe a "Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ technikai eszközparkjának fejlesztése”. Az ezen a pályázaton elnyert 800 000 HUF összeg idén is eszközfejlesztésre fordítható, amellyel a Csaplár Benedek VMK eszközparkját szeretné tovább bővíteni.

Takács Tímea igazgatónő köszönetét fejezte ki a Magyar Kormánynak, Magyarország Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a 2022-es évre beadott pályázataik pozitív elbírálásáért. Hangsúlyozta, hogy a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ a város kulturális élete szempontjából kulcsfontosságú intézmény, amely aktívan hozzájárul a város és a régió kulturális életének gazdagításához, a kulturális turizmus fellendítéséhez, a város nemzetközi népszerűségéhez és népszerűsítéséhez. Ezért is elengedhetetlen az eszköztárának a folyamatos fejlesztése és modernizálása, hogy ezáltal is a polgárok és a tágabb régió lakosainak kulturális igényeit is kitudja elégíteni.

Városi Hivatal dstv hu uj Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség