Korpás Éva: Szívharang

Jegyek kaphatók
koncert | zene | tánc
2023-03-25-szivharang-web-hu
Dátum: : 2023. március 25. 19:00

Venue: színházterem

Hónapokon át tartó szervezés és időpontegyeztetés után végre Dunaszerdahelyen! Korpás Éva Szívharang című zenei albumát már ismeri a felvidéki magyar közösség, június végén azonban ez a zenei anyag új „köntösben” került bemutatásra a Komáromi Jókai Színházban. Az új feldolgozás totális színházi hatásra törekszik, azaz a produkcióban a zenei élményen túl fontos szerepet kapnak egyéb művészeti zsánerek is. A koncertszínházi előadás kilép a megszokott népzenei keretrendszerből, és egy új, izgalmas formai és gondolati megközelítéssel bővül.

A Szívharang koncertszínházi előadás nemcsak a népzene kedvelői számára készül, hanem azoknak is, akik eddig nem igazán kedvelték ezt a műfajt, de ez a teljesség élményét ígérő produkció megmutatja számukra a műfajok sokszínűségét és az egyes zsánerek közötti átjárhatóságot. A zene, az irodalom, a tánc, a bábszínházi elemek csodálatos egységgé állnak össze, s kalauzolják el a nézőt az érzelmek világába, mert mi másról is szólhatna ez a produkció, mint a szerelemről, a csalódásról, emberi viszonyokról.

A koncertszínházi produkció rendezője Gergely Rozália, bábszínészként Gergely Rozália és György Zoltán Dávid közreműködik a produkcióban. A zenei világot kiegészítő absztrakt, plasztik-hatású látvány Horváth Márk kreativitását dicséri. A táncszínházi vonalat a produkcióban Magyar Nemzeti Táncegyüttes kitűnő táncosai képviselik: Paput Júlia, ifj. Szeverényi Barnabás és ifj. Zsuráfszky Zoltán, aki pedig a Magyar Állami Népi Együttes tagja. A tánckoreográfus Tókos Attila, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistája.

A zenei élményről Csernók Klára prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos, Domonkos Balázs nagybőgős, valamint Czajlik Boglárka, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia és Zsoldos Viktória énekesek gondoskodnak.

A koncertszínházi produkció főszereplője a háromszoros Harmónia-, kétszeres Fonogram-, Külhoni Magyarságért Díjjal és Pro Urbe díjjal kitüntetett népdalénekes, előadóművész, Korpás Éva.

Megvalósult a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával

ticket HU

 

Telefon:
+421 31 590 08 13, +421 919 355 319
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jegyárak:
11 €
Városi Hivatal dstv hu uj Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség