VándorLáss EST - Kerékpárral Afrika tetején - Zichó Viktorral

Helyszínen
előadás | beszélgetés
2022-05-26-vandorlass
Dátum: : 2022. május 26. 19:00

Hosszú idő után ismét lesz VándorLáss EST Dunaszerdahelyen. Vendégünk ezúttal egy igazán extrém vállalásokra hajlandó fiatalember - Zichó Viktor.

Az egyenlítőn és a sarkkörön túl

Nehéz felsorolni hány felé tekert már kereékpáron, de tavaly ősszel a Kilimandzsáró közel 6000m magas csúcsára tekert fel egy felkészülés részeként. Erről a következőket mondta: "én kicsit talán alábecsültem, hogy milyen nehéz lesz kerékpárral felmenni a Kilimandzsáró csúcsára. Elképesztően nehéz volt, főleg a csúcsmászás éjszakájának folyamán, amikor mentem felfelé a vulkáni kőzettörmelék-lejtőn, nagyon sokat csúsztam rajta visszafele, körülbelül feleannyit csúsztam vissza, mint amennyit felfelé haladtam. Amikor felértem, éreztem, hogy nagyon a végét járja az erőm, pedig nem úgy gondoltam erre az expedícióra, hogy ennyire megterhelő lesz, de ezt alaposan alálőttem. Az út eleje, az Indiai-óceán partjától az iszonyú forróság miatt, a vége pedig a kemény hideg és szenvedős felfelé haladás miatt..."

Erről és legújabb terveiről is mésélni fog: "Egy világelső kerékpáros-hegymászó expedíció ötlete merült fel bennem a teljes Himalája hegyláncán keresztül, amihez egy többlépcsős felkészülésre volt szükségem. Az első ilyen felkészülés az Indiai óceán partjától Afrika legmagasabb pontjáig, a Kilimandzsáró csúcsáig vezetett, mivel meg kellett tudnom, hogyan teljesítek 5000 m fölötti magasságban a kerékpáromat a hátamon cipelve egy meredek hegyoldalban. Ezt követően a hidegben való hosszútávú kerékpározáshoz akartam hozzáedződni, így egy téli észak-európai kerékpározás során el akartam jutni Magyarországról a Nordkappra."

Részvételi díj: tetszőleges felajánlás formájában. Előadó: Zichó Viktor Házigazda Kovács-Kovi-Zoltán

 

Jegyek:
helyszínen váltható
Jegyárak:
tetszőleges felajánlás
Városi Hivatal dstv hu uj Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség